Global trust. Digital efficiency.

Local knowledge.

Mobilitatea viitorului va fi automatizată și conectată în rețea

Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) a contribuit cu finanțare de cca. 1,86 milioane de euro pentru proiectul de cercetare. Partenerii de proiect DB Schenker, MAN Truck & Bus și Universitatea de Științe Aplicate Fresenius au prezentat rezultatele la Minister. Potrivit partenerilor proiectului, utilizarea plutonelor de camioane ar putea asigura o utilizare mai eficientă a spațiului pe autostrăzi, o mai mică congestie și o siguranță sporită a drumurilor.

Andreas Scheuer, ministru federal pentru transport și infrastructură digitală, a declarat: “Mobilitatea viitorului va fi automatizată și conectată în rețea. Desigur, acest lucru este valabil și în cazul logisticii, prin urmare, susțin pe deplin industria de a aduce tehnologii cum ar fi plutonul de camioane la maturitatea pieței. Vrem să facem procesele chiar mai sigure, mai eficiente și mai ecologice, de-a lungul lanțului valoric. Șoferii joacă un rol esențial aici, într-un camion digital vor fi specialiști logistici moderni.”

Potrivit cercetării DB Schenker, plutonarea poate fi utilizată pe scară largă în rețeaua logistică. Alexander Doll, membru al consiliului de administrație pentru finanțe, transporturi de marfă și logistică la Deutsche Bahn AG, a declarat: “Am analizat rețeaua noastră de transport europeană și putem spune că aproximativ 40% din kilometri parcurși ar putea fi efectuati în pluton. ” Cu toate acestea, ar fi necesare teste suplimentare și asigurarea cadrului de reglementare. Clienții ar beneficia de asemenea. “Cu plutonul putem oferi transporturi și mai fiabile”.

Sistemul instalat în camioanele MAN a funcționat fără probleme 98% din timp. Intervențiile active ale șoferului au fost necesare doar o dată la fiecare 2000 km, ceea ce este mult mai puțin decât se aștepta. În plus, proiectul pilot a demonstrat o reducere cu 3 până la 4% a consumului de combustibil. “Am reușit să demonstrăm că plutonul are potențialul de a contribui la reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. În primul rând, suntem încântați de faptul că sistemul funcționează în mod credibil și poate spori siguranța pe autostradă”, a declarat Joachim Drees, președintele Consiliului de Administrație al MAN Truck & Bus SE.

Let's talk about

your next project

Arwen Olsen SRL
17, Sirenelor Street, Sector 5
Bucharest, Romania
RO36607152