Global trust. Digital efficiency.

Local knowledge.

Se intrevad potentiale situatii de congestie portuara in Constanta

Urmare a dificultatilor si blocajelor intampinate de catre importatorii si exportatorii ucraineeni la granita dintre Polonia si Ucraina, o mare parte a acestora se orienteaza in prezent catre noi rute de tranzit a marfurilor.

Prin urmare, una dintre cele mai atractive alternative la tranzitul marfurilor ucraineene prin Polonia (via Gdansk) devine portul Constanta. Comerciantii ucraineeni apeleaza intr-un ritm din ce in ce mai accelerat la sprijinul oferit de case de expeditii romanesti care ofera servicii de transport maritim containerizat din China, prin portul Constanta, fie ca este vorba de servicii de grupaj de marfa sau containere complete.

Se prevede astfel in perioada urmatoare o crestere importanta a operatiunilor portuare din portul Constanta, cu un impact deloc de neglijat asupra timpilor necesari prelucrarii din punct de vedere vamal documentar si fizic a marfurilor procesate, mai ales cele containerizate. Importatorii romani ar fi bine sa se pregateasca pentru intarizeri ale tranzitului prin portul Constanta sau, in cazul in care opereaza volume mai mari de containere sau de partide de grupaj, sa isi reorienteze o parte din fluxul de marfuri si catre alte porti de intrare in Europa (Hamburg, Rotterdam, Koper).

Let's talk about

your next project

Arwen Olsen SRL
17, Sirenelor Street, Sector 5
Bucharest, Romania
RO36607152