Global trust. Digital efficiency.

Local knowledge.

Volumul de containere operate de catre DP World in trimestrul 4 la nivel global crește cu 7,6 procente până la 19 mil. TEU (twenty foot equivalent unit, echivalentul unui container de 20′).

Operatorul portuar global DP World, cu sediul central în Dubai, a anunțat că a gestionat 19,1 milioane TEU în portofoliul său global de terminale de containere în trimestrul IV 2020, o creștere raportata de 7,6% de la an la an.

Pentru anul fiscal 2020, DP World a gestionat 71,2 milioane TEU, sustinand o crestere de la an la an cu 0,2 la sută în mod similar.

În trimestrul IV 2020, creșterea volumului brut a fost determinată în principal de India, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și America, cu o performanță puternică de la Mundra (India), London Gateway (Marea Britanie), Rotterdam (Olanda), Antwerp Gateway (Belgia) și Sokhna (Egipt).

În America, creșterea a fost determinată de DP World Santos (Brazilia) și Vancouver (Canada).

Între timp, Jebel Ali din Dubai a gestionat 3,4 milioane TEU în trimestrul IV 2020, în creștere cu 0,3% față de anul precedent.

“Acest sfârșit puternic de an a dus la o creștere constantă în 2020, care se compară in mod favorabil cu o industrie despre care se estimează că va scădea cu 2,1%”, a declarat Sultan Ahmed bin Sulayem, președintele grupului și CEO al DP World.

El a adăugat, în timp ce creșterea volumelor a fost încurajatoare în toate regiunile, India fiind un factor esențial, „portul principal Jebel Ali al DP World a văzut volumele stabilizându-se”.

“Continuăm să investim selectiv în proiecte care oferă o valoare convingătoare precum Dakar (Senegal) și Luanda (Angola)”, a spus el.

Luna trecută, DP World a semnat un acord de concesiune de 20 de ani cu guvernul din Angola pentru a opera terminalul polivalent (MPT) în portul Luanda.

DP World a declarat că va investi 190 de milioane de dolari SUA pe parcursul perioadei de 20 de ani pentru modernizarea portului, actualizările urmând să crească debitul anual al terminalului la aproximativ 700.000 TEU pe an.

Let's talk about

your next project

Arwen Olsen SRL
17, Sirenelor Street, Sector 5
Bucharest, Romania
RO36607152