Global trust. Digital efficiency.

Local knowledge.

DP World a intrat pe arena blockchain odata cu aderarea la Tradelens

DP World s-a alăturat platformei TradeLens blockchain, dezvoltată de Maersk și IBM.
Acesta a prezentat planurile de a conecta cele 82 de terminale ale sale în întreaga lume, precum și companiile sale de transport maritim și diviziunile de logistică.

Compania cu sediul din Dubai a declarat că datele obtinute ca urmare a integrarii cu TradeLens vor îmbunătăți eficiența operațională prin vizibilitatea imbunatatita a fluxurilor de containere pe mai mulți transportatori.
Aceasta ar include confirmarea modalității de transport ulterioare depozitarii in port pentru fiecare container, ceea ce ar permite o mai bună planificare a operatiunilor terminalelor în porturile aglomerate sau porturile feroviare.
Acesta a adăugat că planul de integrare a liniei sale de transport maritim pe distante scurte, Unifeeder, în Tradelens a început deja și că soluțiile sale digitale de tip blockchain vor „extinde” capacitățile platformelor de transport ale mărfurilor, SeaRates, LandRates și AirRates.
CEO-ul DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem a declarat: „Lucrând cu TradeLens, vom accelera digitalizarea comerțului global. Modernizarea proceselor prin care funcționează logistica este esențială pentru construirea unor lanțuri de furnizare a marfurilor mai robuste și mai eficiente, ceea ce va ajuta la dezvoltarea economică și va genera mai multă prosperitate. “
Mike White, directorul executiv al GTD Solutions și șeful TradeLens, a adăugat: „La baza sa, modelul de afaceri TradeLens este o platformă deschisă și neutră pentru a stimula colaborarea și digitalizarea între toate părțile din ecosistemul lanțului de aprovizionare.
„Suntem încântați să primim DP World și așteptăm cu nerăbdare crearea de noi modalități potențiale de lucru pentru expeditori și destinatari în comerțul global. Cu patru dintre cei mai mari cinci operatori portuari la nivel mondial angajați activ cu TradeLens, acoperirea ecosistemului continuă să se extindă rapid. “
TradeLens oferă vizibilitate pe întregul lanț de aprovizionare, de la rezervarea spatiului pe nava, trecand prin vămuire si până la plăți și se bazează pe o mulțime de contribuții din industrie, inclusiv integrări directe cu peste 110 porturi și terminale, 15+ autorități vamale din întreaga lume și un număr tot mai mare de furnizori de servicii intermodale.

În 2019, terminalele DP World au gestionat 71.2 milioane TEU și au deservit aproximativ 70.000 de nave.

Let's talk about

your next project

Arwen Olsen SRL
17, Sirenelor Street, Sector 5
Bucharest, Romania
RO36607152