Global trust. Digital efficiency.

Local knowledge.

Micro-fulfillment sau alta logistica

Sa va explic ce inseamna cheastia asta cu micro-fulfillmment. In tarile din vest si SUA a aparut un nou concept despre care am scris in articolul anterior. Acela de cumpara online si ridica de la magazin. Asta inseamna ca magazinul trebuie sa-ti pregateasca comanda. Adica sa primeasca comanda de la tine si sa faca pciking la acea comanda.

Conceptul magazinelor din zilele noastre este acela al unui depozit mare in care pickerii sunt, de fapt, cumparatorii. La momentul aparitiei acestor magazine s-au redus costurile de logistica prin faptul ca cel mai mare cost a fost transferat la cumparator. Ma refer la costul de picking.

Se pare insa ca ne intoarcem inapoi in timp si exista tendinta ca acest cost sa fie transferat inapoi la magazin. Si pentru ca asta costa mult se doreste sa se faca cat mai mult automatizat. Asta inseamna un depozit langa supermaket sau hipermarket unde sa se se pregateasca aceste comenzi ale clientilor. Comanda odata pregatita isi va astepta clientul sa o ridice. Micro-fulfillment se refera la aceste comenzi mici pe care magazinul le va pregati pentru client.

Imaginati-va o linie automatizata cu conveioare in care comanda clientului este pickuita si consolidata.

Au aprut companii specializate care fac astfel de sisteme la cheie. Sitemului asta i s-a si dat un nume special BOPUS (Buy Online PickUp in Store).

Let's talk about

your next project

Arwen Olsen SRL
17, Sirenelor Street, Sector 5
Bucharest, Romania
RO36607152